Sopa de ceba
Categoria:
Sopes i cremes
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 cebes mitjanes i dolces( de figueres)
- 2 chalottes
- 1 ou per persona (opcional)
- 100gr de formatge ratllat gruyere o emmental,
- 1 l de brou de verdures
- pa torrat del dia abans
- Oli i una cullerada de mantega
4 racions
Elaboració
Pas 1- Tallerem les chalottes i les cebes el més primet que puguem ( de vegades va bé fer-ho amb una mandolina si no és té prou mà amb el ganivet)
Pas 2- Amb una olla posarem la mantega i una mica d'oli, i quan estigui calent abocarem les cebes tallades.
Pas 3- Sofregir fins que la ceba estigui daurada NO cremada
Pas 4- Jo hi poso crostons de pa torrat i barrejo.
Pas 5 -Abocar el brou de verdures ( també hi podeu posar simplement aigua) ho cobrierm i deixarem que cogui a foc lent entre 15 i 20 minuts.
Pas 6- Repartir la sopa amb cassoletes que puguin anar al forn., el que vulgui un ou s'ha de posar en aquest moment. Posar una llesca de pa torrat a sobre de la sopa i cobrirem amb molt formatge ratllat.
pas 7- Gratinar i servir ben calent
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9367 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.